Ako povoliť synchronizáciu na prehliadanie údajov v aplikácii Microsoft Edge

how enable sync browsing data microsoft edge

Ak používate program Microsoft Edge na viacerých zariadeniach, môžete si svoj život trochu zjednodušiť synchronizáciou histórie, obľúbených položiek, hesiel a otvorených kariet vo všetkých zariadeniach - takto:

Nová verzia Microsoft Edge (Chromium) vám umožňuje synchronizovať vaše obľúbené položky (záložky), heslá, históriu, otvorené karty, rozšírenia a ďalšie nastavenia s vaším účtom Microsoft a medzi zariadeniami, čo umožňuje jednoduché a pohodlné uchovávanie aktualizovanej zálohy nastavení a prístup k údajom prehľadávača naprieč všetky vaše prihlásené zariadenia, takže ich nemusíte prenášať ručne do iných počítačov.

Zvyčajne by ste povolili alebo zakázali synchronizáciu počas úvodného nastavenia, ale ak ste túto konfiguráciu preskočili alebo zmenili názor, môžete pomocou nastavení Microsoft Edge povoliť, nakonfigurovať a zakázať synchronizáciu údajov prehliadača.

V tomto sprievodca, naučíte sa kroky, ako povoliť alebo zakázať synchronizáciu histórie, obľúbených položiek, hesiel a ďalších údajov na zariadeniach pomocou novej verzie programu Microsoft Edge na Windows 10,

Ako povoliť synchronizáciu pripojeného profilu v aplikácii Microsoft Edge

Ak chcete zapnúť synchronizáciu obľúbených položiek, hesiel a ďalších nastavení v prehliadači Chromium Edge, použite tento postup:

  1. Otvorené Microsoft Edge,

  2. Kliknite na ikonu Nastavenia a ďalšie (tri bodky) v pravom hornom rohu.

  3. Kliknite na nastavenie,

  4. Kliknite na profily,

  5. Kliknite na ikonu sync voľba.

    Microsoft Edge sync option

    Možnosť synchronizácie Microsoft Edge
  6. Kliknite na ikonu Zapnúť synchronizáciu Tlačidlo.

    Microsoft Edge enable sync settings

    Microsoft Edge umožňuje nastavenie synchronizácie
  7. Kliknite na ikonu potvrdiť Tlačidlo.

    Microsoft Edge select sync settings

    Microsoft Edge vyberte nastavenia synchronizácie
  8. (Voliteľné) Zapnite alebo vypnite nastavenia, ktoré chcete synchronizovať s účtom Microsoft a medzi zariadeniami. Možnosti zahŕňajú obľúbené, nastavenie, adresy, heslá, histórie, otvorené karty, rozšíreniea zbierky,

Po dokončení týchto krokov začne nová verzia aplikácie Microsoft Edge synchronizovať údaje do cloudu a na rôznych zariadeniach.

Ako povoliť synchronizáciu pre miestny profil na Microsoft Edge

Ak nie ste pripojení k účtu Microsoft, musíte pred synchronizáciou informácií s Edge dokončiť nastavenie profilu.

Ak chcete synchronizovať nastavenia, obľúbené položky a heslá programu Microsoft Edge, použite tento postup:

  1. Otvorené Microsoft Edge,

  2. Kliknite na ikonu Nastavenia a ďalšie (tri bodky) v pravom hornom rohu.

  3. Kliknite na nastavenie,

  4. Kliknite na profily,

  5. Kliknite na ikonu Prihlásiť sa Tlačidlo.

    Microsoft Edge local profile settings

    Nastavenia lokálneho profilu Microsoft Edge
  6. Vyberte a Microsoft účet,

  7. Kliknite na ikonu ďalej Tlačidlo.

  8. Kliknite na ikonu upraviť voľba.

    Microsoft Edge local profile connected with Microsoft account

    Lokálny profil Microsoft Edge prepojený s účtom Microsoft
  9. Zapnite alebo vypnite nastavenia, ktoré chcete synchronizovať.

  10. Kliknite na ikonu potvrdiť Tlačidlo.

    Microsoft Edge confirm sync settings

    Microsoft Edge potvrdzuje nastavenia synchronizácie

Po dokončení týchto krokov sa vaše profily pripoja k účtu Microsoft a prehliadač začne synchronizovať vaše obľúbené položky, heslá a zadané nastavenia.

Ako zakázať synchronizáciu na Microsoft Edge

Ak chcete zakázať synchronizáciu údajov prehliadača vo verzii prehliadača Microsoft Edge v prehliadači Chromium, použite tento postup:

  1. Otvorené Microsoft Edge,

  2. Kliknite na ikonu Nastavenia a ďalšie (tri bodky) v pravom hornom rohu.

  3. Kliknite na nastavenie,

  4. Kliknite na profily,

  5. Kliknite na ikonu sync voľba.

    Microsoft Edge sync option

    Možnosť synchronizácie Microsoft Edge
  6. Kliknite na ikonu Vypnite synchronizáciu Tlačidlo.

    Microsoft Edge disable browsing data sync

    Microsoft Edge zakáže synchronizáciu údajov prehliadania

Po dokončení týchto krokov prestane program Microsoft Edge synchronizovať údaje prehliadania s vaším účtom Microsoft.

V čase písania tohto článku synchronizácia histórie nefungujú otvorené karty, rozšírenia a zbierky, ale budú k dispozícii v budúcich aktualizáciách.